fbpx

ABLE Mentor Online

Включи се в ABLE Mentor - вече и онлайн

ако ни няма в твоя град.


Какво е ABLE Mentor Online?

Целта на ABLE Mentor е да дадем възможност на учениците да преследват своите идеи като търсят и намират решения за своите предизвикателства. На всеки избран ученик от 10 или 11 клас се предоставя по един ментор, с когото имат общи интереси. Те работят заедно за период от 3 месеца по специфичен проект с крайната цел да изградят разнороден състав от умения у ученика. Проектите се избират от учениците с помощ от техните ментори и могат да бъдат свързани с личностно развитие, социална промяна или предприемачество.

Окуражени от успеха на ABLE Mentor, създадохме и онлайн вариант на програмата, за да достигнем до още по-широк кръг от ученици и ментори, като същевременно запазим качеството и позитивните резултати от менторските взаимоотношения. ABLE Mentor Online дава възможност за участие на хора, в чиито градове към момента не се провежда стандартният формат на програмата с физически събития.

През настоящия сезон стандартния формат на ABLE Mentor ще се провежда в град София, а всички желаещи от други населени места имат възможността да кандидатстват в ABLE Mentor Online.


 

Какви са ползите от онлайн менторството


 

Без ограничения

Съвместна работа между ученик и ментор вече без ограничения за местоположението на участницитеНови умения

Развиване на палитра от нови личностни и професионални умения

Общност

Възможност да станеш част от общност с повече от 1000 участници

Как протича ABLE Mentor Online?

АBLE Mentor Online се провежда също в рамките на 3 месеца, по график, подобен на този от текущия стандартен сезон в София. Осъществява се два пъти в годината, през пролетта и есента, като е съобразен с учебния срок, ваканции и матури на учениците. Началото на програмата се организира под формата на събитие-уебинар, на което се осъществява първата среща между ментори и ученици. До края на програмата има няколко събития и обучения, които също се провеждат под формата на уебинари. Комуникацията между ученик и ментор също протича онлайн и е подпомагана от координатори - членове от екипа на ABLE Mentor.Към кого е насоченa ABLE Mentor Online?

ABLE Mentor Online също се организира в полза на ученици от 10-11 клас от градове, в които не се провежда стандартната ABLE Mentor програма към настоящия момент.Кой може да бъде ментор?

Програмата ще търси доказани професионалисти с опит в сферата им. Местоположението им може да бъде във всеки град в България или чужбина. Минималното изискване за всеки кандидат ментор е завършен 2ри курс.Какви са сроковете за записване в ABLE Mentor Online?
Новият сезон на ABLE Mentor Online ще започне през есента на 2020 г. Записването вече е отворено.


Ако все още не си сигурен дали искаш да се запишеш, запознай се малка част от историите на ученици преминали през стандартния формат на ABLE Mentor ето тукИмате въпроси?

Ако все още имате въпроси, не се колебайте да ни пишете на online@ablementor.bg