fbpx

Включи се в ABLE Mentor и онлайн


Какво е ABLE Mentor Online?

Целта на ABLE Mentor е да дадем възможност на учениците да преследват своите идеи като търсят и намират решения за своите предизвикателства. На всеки избран ученик от 10 или 11 клас се предоставя по един ментор, с когото имат общи интереси. Те работят заедно за период от 3 месеца по специфичен проект с крайната цел да изградят разнороден състав от умения у ученика. Проектите се избират от учениците с помощ от техните ментори и могат да бъдат свързани с личностно развитие, социална промяна или предприемачество.

Окуражени от успеха на ABLE Mentor, създадохме и онлайн вариант на програмата, за да достигнем до още по-широк кръг от ученици и ментори, като същевременно запазим качеството и позитивните резултати от менторските взаимоотношения. ABLE Mentor Online дава възможност за участие на хора, в чиито градове към момента не се провежда стандартният формат на програмата с физически събития.

През настоящия сезон стандартния формат на ABLE Mentor ще се провежда в град София, а всички желаещи от други населени места имат възможността да кандидатстват в ABLE Mentor Online.


 

Какви са ползите от онлайн менторството


 

Без ограничения

Съвместна работа между ученик и ментор вече без ограничения за местоположението на участницитеНови умения

Развиване на палитра от нови личностни и професионални умения

Общност

Възможност да станеш част от общност с повече от 2000 участници

Как протича ABLE Mentor Online?

АBLE Mentor Online се провежда също в рамките на 3 месеца, по график, подобен на този от текущия стандартен сезон в София. Осъществява се два пъти в годината, през пролетта и есента, като е съобразен с учебния срок, ваканции и матури на учениците. Началото на програмата се организира под формата на събитие-уебинар, на което се осъществява първата среща между ментори и ученици. До края на програмата има няколко събития и обучения, които също се провеждат под формата на уебинари. Комуникацията между ученик и ментор също протича онлайн и е подпомагана от координатори - членове от екипа на ABLE Mentor.Към кого е насоченa ABLE Mentor Online?

ABLE Mentor Online също се организира в полза на ученици от 10-11 клас от градове, в които не се провежда стандартната ABLE Mentor програма към настоящия момент.Кой може да бъде ментор?

Програмата ще търси доказани професионалисти с опит в сферата им. Местоположението им може да бъде във всеки град в България или чужбина. Минималното изискване за всеки кандидат ментор е да има навършени 23 години.Какви са сроковете за записване в ABLE Mentor Online?
Срокът за записване в ABLE Mentor Online можеш да видиш в началото на регистрационната форма.


Ако все още не си сигурен дали искаш да се запишеш, запознай се с малка част от историите на ученици преминали през стандартния формат на ABLE Mentor ето тукИмате въпроси?

Ако все още имате въпроси, не се колебайте да ни пишете на online@ablementor.bg