fbpx

Историята на
Ралица Георгиева

Моята ABLE Mentor История

Ралица Георгиева

Здравейте, казвам се Ралица Георгиева, на 20 години, студентка съм в Нов български университет със специалност Кино и телевизия. Преди 4 години участвах в ABLE Mentor със собствен социален проект, който беше свързан с благотворителна кауза "Мечтаната дреха", в която участваха и моите съученици от Професионална гимназия по облекло "Княгиня Мария Луиза".

Целта на каузата беше и все още е проектирането и изработването на абитуриентски облекла на деца в неравностойно положение. Проектът ми беше насочен към популяризирането на нашата мисия и послание. Чрез нашето дело искахме да покажем безграничната ни вяра и сила, които обединихме, за да направим абитуриентската нощ на едни деца толкова специална, колкото и те самите са. Затова ролята на ABLE Mentor беше толкова важна в този момент. Тя ми даде опора, мотивация и сили да се боря за осъществяването и популяризирането на проекта и да постигна огромния успех, който преследва каузата до ден днешен. С Богомил Константинов - моят ментор, поставих целите си на медийната кампания. А именно, да достигна до колкото е възможно повече телевизии, радиа и вестници. Целите не само бяха осъществени, но и надминати. Каузата се популяризира още повече, медиите вече започнаха да ни търсят сами, а децата, за които работихме неимоверно - не се бяха чувствали по-специални.

Целият труд, постигнат за отрицателно време, беше възнаграден накрая на каузата, когато целият отбор се събрахме на финалното ни събитие и видяхме хората, до които беше достигнало посланието ни. Каузата вече продължава 4 години и продължава да радва десетки деца.