fbpx

Историята на
Матей Тамахкяров

Моята ABLE Mentor История

Матей Тамахкяров

обре, че беше един приятел да ми спомене за някакъв си семинар за предприемачи. Викам отиваме! Не съжалявам за което! Това беше още през далечната 2014-та, ако не ме лъже паметта един от първите събирания на организацията ABLE в Бургас.

Точно по това време у мен започна да се появява желанието да се включа в семейния занаят, с който дядо ми се занимаваше. Той беше пчелар и ме учеше на всичко, което е необходимо, за да се отглеждат пчели и да се изкара мед, но той не беше от тези, които продаваха продукцията си. Именно това исках да направя аз.

Така се случи, че се записах за участие в проекта ABLE Mentor, където се запознах с доста други амбициозни връстници, които също като мен искаха да постигнат нещо в живота си. Беше перфектна, благоприятна среда от млади и умни хора искащи да реализират мечтите си - един да отвори ресторант, друг да запише музикален албум, трети да създаде софтуерен продукт и т.н.

Там се запознах и с моя ментор. Изключително идеен, енергичен човек, който още от първият момент на запознанството ни си допаднахме.

Определено, ако не беше той, нямаше как да ми дойдат наум редица неща, които бяха част от процеса на продажбата на моята продукция и той като опитен в тази сфера беше повече от радостен да ми помогна и аз да направя първите стъпки.

С него разглеждахме различни маркетингови стратегии за продажба и така започнах. Отначало на приятели след това малко по малко и на други.

Определено опитът ми в това начинание беше много полезен за бъдещите ми занимания. Поради семейни причини не успях да реализирам конкретната си идея на цяло, но начинът на мислене, който придобих ме тласна да се развивам повече и повече след всеки следващ проект.

След като завърших продължих да поддържам пламъка на предприемачеството. Започнах да продавам имоти, след което се ориентирах към услуги за почистване, къде доста от нещата научени в ABLE Mentor ми бяха от полза.

Несъмнено ABLE Mentor е инициатива, която не бих пропуснал и горещо препоръчвам!