fbpx

Историята на
Дара Донева

Моята ABLE Mentor История

Дара Донева
Всички истории, Личностно развитие

Здравейте!

Казвам се Дара Донева и бях участник в първия ABLE Mentor в Бургас преди 5 години.
Накратко ще ви разкажа каква беше първоначалната ми идея, какво се случи в процеса на работа, крайния продукт и какво се случва с мен в момента.

От малка се занимавам с пеене и винаги съм знаела, че това е сфера в която определено искам да се развивам. Първоначалната ми идея беше да запиша албум.
В процеса на работа разбрах че това е много амбициозна задача, за която ми трябват повече време, умения и опит. Реших да започна с първата стъпка - да запиша поне едно парче, като държах много повече на качество отколкото количество. Избрах песента, която искам да запиша, оттам трябваше да намеря музиканти, които да я изсвирят и накрая да вляза в студио за запис. С помощта на моите ментори, извървях процеса и успях да случа нещо, което винаги съм искала, но не знаех как да направя сама.

Защо смятам, че ABLE Mentor е една прекрасна възможност?
Започнах реализация на своята мечта с помощта на хора, които са пряко свързани с нея. Цялото това нещо сякаш задвижи един голям процес, който смело мога да кажа, че върви и досега. Много хора откликнаха на клипа, разбраха за интересите ми, получих покани за участия и съвместна работа с изключителни музиканти.

В момента продължавам да се занимавам с музика. Вокал съм на бандата Red Light District Project, с която свирим джаз и фънк. Тази година ме приеха в Prince Claus Conservatoire в Холандия с джаз пеене. Вярвам че тази първа крачка с помощта на проекта изигра голямо значение за бъдещото ми развитие.

Горещо препоръчвам на всеки, който има идея и желание да я реализира, да грабне възможността, която този проект предлага. Успех !