Стартира 9-ти сезон ABLE Mentor

 In Новини

Въпреки дъждовната неделя, повече от 100 души намериха мотивация да се включат в Откриващото събитие за новия сезон на менторската програма ABLE Mentor. Ентусиастите пожертваха неделния сън и се присъединиха към ранобудния екип на програмата, всичките готови за много емоции, изненади и нови запознанства. Тази година екипите от ментор и ученик са 55, което прави броят на всички, които са част от програмата, над 130.

Не само броят на участниците, но и нивото на вълнение достигна нови висоти. В една зала бяха събрани ученици от различни софийски гимназии и ментори с най-многообразни професии. Може да се каже, че в дъждовния ден освен като слънца, участниците се подвизаваха и като една своеобразна дъга – различията помежду им спомогнаха за пъстротата и разнообразието в залата.

Запознанството между ментор и ученик както обикновено предизвика бурни изблици на смях, вълнение и радост. Енергията в залата беше заразно позитивна и страхотен прецедент за безкрайно усмихнатото откриване на сезона, а ние вярваме, че когато емоциите говорят, думите са излишни. Естествено имаше и предостатъчно време за разговори – ученици и ментори имаха възможността да се опознаят, да открият общото помежду си, да обсъдят първите стъпки по бъдещото си участие и да поставят основите на едно пълноценно приятелство.

През следващите три месеца екипите ще работят по своите проекти съответно в трите направления – бизнес проект, личностно развитие или социален проект, а координаторите от екипа ще ги подкрепят и напътстват в тяхното начинание. Менторите ще предадат своите професионални, и не само,умения на жадните за знание ученици, които са се записали в програмата с цел да подобрят личностните си качества и да развият слабите си страни. Сферите на проектите са разнообразни – от писане и журналистика, до изкуства и архитектура, а даже икономика и бизнес. На всички участници предстоят много приключения, предизвикателства и постижения. Присъстващите екипи имаха и възможността да споделят, макар и накратко, за идеите, които имат за проекта си. По този начин всички взаимно се амбицираха да дадат най-доброто от себе си, за което сме сигурни, че ще се случи!
Не остава нищо друго освен да пожелаем успех на участниците: Добре дошли в приключението ABLE Mentor – насладете му се!

Автор: Анна Динева

Recent Posts

Start typing and press Enter to search