ABLE Mentor с пилотен сезон в Пловдив! Кандидатствай до 05.03.2017!

СТАНИ МЕНТОР НА УЧЕНИК В ПЛОВДИВ ЗА 3 МЕСЕЦА ПО ПРОЕКТА ABLE MENTOR! ЕДИНСТВЕНАТА ПО РОДА СИ ИНДИВИДУАЛНА МЕНТОРСКА ПРОГРАМА ТЪРСИ СВОИТЕ СЪМИШЛЕНИЦИ ЗА ПИЛОТЕН СЕЗОН В ПЛОВДИВ!

 

За втория учебен срок тази пролет програмата за индивидуално менторство ABLE Mentor стартира в 7 града и за пръв път в града под тепетата!

 

Ако си студент, завършил втори курс и нагоре, или си млад специалист с познания в дадена сфера, ако имаш желание да споделиш натрупания до момента опит или да помогнеш на някого да избегне грешките, които си направил ти някога – тогава кандидатствай за ментор на ученик от 10. или 11. клас и му помогни да развие проект по собствена идея в рамките на 3 месеца съвместна работа.

От нашите ментори очакваме да притежават отворено съзнание, да знаят, че добрият съвет понякога може да спести сума време за сметка на метода на пробата и грешка, че насърчението и вярата в уменията на някого понякога са тласъкът, от който един млад човек се нуждае, за да стане следващия Илон Мъск. Менторът не е учител, родител, шеф, треньор или психолог. Менторът не се кара, не юрка и не пренебрегва ученика си. Менторът знае, че търпението, доброто управление на ресурсите и сътрудничеството са от основно значение за едно успешно начинание.

 

ЗАЩО ДА СЕ ВКЛЮЧИШ?

Ако някога си попадал в ситуация, в която искаш да постигнеш нещо, но не знаеш как или към кого да се обърнеш, или не срещаш подкрепа около себе си, ако веднага след абитуриентския бал си се почувствал като в небрано лозе – добре дошъл в света на тийнейджърите!

Нашата цел е да разширим кръгозора на учениците от 10. и 11. клас, да им помогнем да развият редица свои умения (презентационни, комуникационни, колаборативни идр.), но не на последно място да подпомогнем лидерския им потенциал. Ние вярваме, че има какво да се направи още, за да се подобри връзката между училището и света на възрастните.

И ако тук е моментът, в който се плесваш по челото и през ума ти проблясва мисълта “Защо нямаше подобна инициатива, когато аз бях в гимназията?!”, добре дошъл си да направиш промяна на статуквото с нас!

 

КАКЪВ Е ТВОЯТ АНГАЖИМЕНТ?

Първо, програмата е напълно безплатна!
Това, което ние искаме от своите ментори, е да дарят доброволно от времето, уменията и опита си, за да помогнат на ученик или ученичка да развие собствена идея в проект за период от 3 месеца. Това може да бъде в направления социална дейност, бизнес проект или просто личностно развитие. Минимумът, който сме заложили, е 6 часа съвместна работа месечно!, като поне веднъж да отделите време за среща на живо. Като се замислиш, това е час и половина седмично, не е много, нали?

Допълнително има 3 съвместни събития за всички участници в конкретния сезон, което означава да отделиш една събота или неделя в месеца за всеки месец от времетраенето на проекта (предварително изпращаме програма за сезона на всички одобрени кандидати). А също така предлагаме и обучения с незадължителен характер, които ученикът или ти можете да посетите по собствено желание (отново безплатни) или заедно като екип.

 

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИШ?

Ако искаш да се включиш в програмата се регистрирай и попълни своя профил тук до 05-ти март 2017г. Като кандидат-ментор освен това трябва да изпратиш автобиография до имейла на съответния град (посочен накрая на формуляра за кандидатстване). Ще бъдеш поканен на интервю, което да оцени менторския ти профил, както и да ни даде повече информация за уменията ти. След това, ако успеем да намерим подходящ ученик за теб, ще ти бъде изпратено официално потвърждение за участие в програмата.

Припомняме, че програмата е напълно доброволна и за да гарантираме съвестното ѝ изпълнение, ментори и ученици подписват етичен кодекс за участие.